Workshops med udgangspunkt i “Omstændighederne” (The given circumstances).

Hvad er “The Given Circumstances”?
Omstændighederne er en arbejdsproces baseret på de faktorer der skaber din og alle andres adfærd i livet. Hvor man kommer fra, hvor man befinder sig, hvem man er sammen med/tænker på, tanker og ideer og evt. en begivenhed, er alt sammen med til at afgøer den daglige menneskelige adfærd. En systematisk proces kan bruge denne erfaring og genskabe disse valg og opnå ren adfærd. Med andre ord; Bevidst forberedelse, ubevidst resultat.

Skuespil-workshop: “Rockbottom” & omstændighederne - et fælles sprog.
Scenearbejdet vil fokusere på at skabe omstændighederne og på at gøre dem specifikke gennem valg og egne erfaringer. Vi vil også arbejde med improvisation som redskab til at bygge videre på omstændighederne og samtidig bruge den frihed, som improvisation giver, til at arbejde fra sig selv.   Et afslappet instrument er nødvendigt for at kunne modtage og arbejde med de impulser, specifikke valg giver. Derfor vil vi også arbejde med afspænding (relaxation) af kroppen. Vi vil arbejde med kortere tekster som introduktion til principperne og derudover dialoger og monologer. Medbragte moderne tekster er velkomne.

“First Readings” & “Natural Blocking”
Første læsning er en mulighed for at forankre skuespilleren i en tekst fra første møde med medspilleren. Skuespilleren har haft mulighed for at læse teksten flere gange og haft mulighed for tage valg. Ved at stille spørgsmålet “hvad handler teksten om og hvad kender jeg til dette?” og prioritere dette svar, vil skuespillerens impulser kunne blive omdrejningsmoment for selve arrangementet. Det er vigtigere at skuespilleren får mulighed for at være forbundet med sine valg og at prøve dem af, end om de passer med anden forståelse og evt. fortolkning. Ved at være tro over for sine impulser vil skuespilleren kunne belyse nye områder af en teksts mange muligheder.
 
For mere information, skriv venligst til:
adambrix@gmail.com
+45 28604561

Skriv gerne lidt om dig selv og eventuelt om din interesse og erfaring med metodearbejde.

Om underviser Adam Brix: Siden mødet med mine lærere i 2003, har arbejdet med ”De givne omstændigheder” og derigennem en søgen mod, det vi i arbejdstermer kalder for den rene adfærd, været et af de vigtigste omdrejningspunkter i mit liv. Min interesse for undervisning og gruppetræning kommer gennem behovet for og lysten til at dele et fælles sprog gennem dette specifikke, passionerede arbejde.
Uddannet på The Lee Strasberg Theatre Institute i LA af Marc Marno, Hedy Sontag og Carlos Calunga. Trænet i et privatforløb hos instruktør og underviser Frank Corsaro siden 2006, samt assisteret ved hans kurser afholdt i København.

Næste workshop: Februar 
For mere information, kontakt venligst
adambrix@gmail.com
+45 28604561
Skriv gerne lidt om dig selv og eventuelt om din interesse i metodearbejde.
 
Om underviser Adam Brix: Siden mødet med mine lærere i 2003, har arbejdet med ”De givne omstændigheder” og derigennem en søgen mod, det vi i arbejdstermer kalder for den rene adfærd, været et af de vigtigste omdrejningspunkter i mit liv. Min interesse for undervisning og gruppetræning kommer gennem behovet for og lysten til at dele et fælles sprog gennem dette specifikke, passionerede arbejde.

Uddannet på The Lee Strasberg Theatre Institute i LA af Marc Marno, Hedy Sontag og Carlos Calunga. Trænet i et privatforløb hos instruktør og underviser Frank Corsaro siden 2006 og assisteret ved hans kurser afholdt i København.

Anbefalinger:

“Adam is my assistant and is to continue this work.”
Frank Corsaro“Adam er den mest passionerede og dedikerede underviser, jeg er blevet undervist af i Danmark. Han er simpelthen super dygtig og har et millimeter blik for skuespilleren, han arbejder med på gulvet. For mig har han åbnet op for en måde at arbejde på, som jeg har villet hele livet som skuespiller, uden at have vidst præcist, hvad det var, jeg ville. Adam har en delikat og hensynsfuld måde at åbne op for spillerens instrument. Man føler sig fuldstændig tryg og tillidsfuld, og stoler på, han guider en i den rigtige retning. Han brænder så meget for sit fag, sin måde at arbejde på, at det ikke kan undgå at smitte af. Jeg har oplevet specifikke redskaber, der skaber gode resultater i alle spillemæssige sammenhænge, og jeg kan kun varmt anbefale Adam. Han deler generøst ud af sin viden. Kan simpelthen ikke lade være. For mig har det kunstnerisk og personligt betydet en livsmæssig forandring og genfundet glæde til skuespillet. Danmark har simpelthen brug for den form for træning. Mine allerbedste anbefalinger til Adam.”
Skuespiller og teaterleder Lene Storgaard.
“Adam har undervist mig flere gange gennem de sidste 14 år og jeg har fulgt hans rejse og hvordan han har udviklet og forfinet sine værktøjer og er vokset som underviser.
Jeg er imponeret og taknemmelig for hans dedikation til arbejdet med the "method". Det er en sjældenhed at møde et mennesket der har så stor begejstring og viden og samtidig en ydmyghed i forhold til arbejdet og mennesker.
Adam formår at favne grupper og den enkelte idet han ser alle i rummet og her kommer hans store erfaring med the method i spil, da han forstår at udfodre den´enkelte i dennes udviklingszone.
Adam er præcis i sin instruktion og er både dynamisk og på samme tid rolig. Han ser den enkeltes udfordringer og formår at omforme disse og stille konkrete opgaver.
Du lærer ikke spille, men at være - og at være i Adams selskab er en gave.”
Skuespiller Søren Mühldorf.

Jeg, Helle Bo, skuespiller, medlem af Dansk Skuespillerforbund siden 1981, men optrædende i professionelt regi siden 1974, vil gerne give en stor anbefaling til Adam Brix, skuespiller og method acting – lærer/vejleder. Jeg har lært Adam Brix at kende via et par fantastisk givende masterclasses i Kbh., DK med Frank Corsaro, New York, tidligere leder af Actors Studio, New York.
Klasserne fandt sted i København i sommeren 2012 og januar/februar 2013. bl.a på Den Danske Filmskole, efteruddannelserne, i samarbejde med Dansk Skuespillerforbund og på Dansk Skuespillerforbund. Adam Brix har været en af to initiativtagere og arrangører og har været Franks kompetente assistent, som Frank i sine klasser også selvfølgeligt overlod guidningen i nogle af øvelserne til. Siden har deltagerne i klasserne skabt en
”Corsarogroup” hvor nogle af os skuespillere og instruktører både indenfor film og teater af og til mødes i København og træner method acting, øver scener, arbejder med dem og improviserer, for det meste under ledelse af Adam Brix. Adam Brix er ansvarlig og kompetent og har udviklet sig til en fremragende vejleder. Adam Brix er dedikeret, passioneret, søgende, ydmyg og nysgerrig efter nye svar via øvelserne på linie med os andre med større eller mindre erfaring med arbejdet med method acting, samtidig skaber Adam Brix de nødvendige, trygge rammer via sit nærvær, sin viden, indsigt og lydhørhed, sin ydmyghed og respekt for andre i denne spændende søgen efter et teaterudtryk.
Det er en fornøjelse at arbejde med ham.
Jeg er fuldstændig overbevist om, at Adam Brix allerede er en fremragende lærer i method acting. Adam Brix har det særlige væsen, den indsigt og viden, der skal til. Adam Brix er ikke skråsikker, men søgende som os andre, en fantastisk egenskab som lærer indenfor kunst, som teater jo er en del af, når Adam Brix netop samtidig skaber de nødvendige trygge rammer i denne spændende søgen.
Det er dejligt at gå på opdagelse sammen med Adam i skuespillerens enorme udtryksmuligheder.
Adam Brix åbner uden hovmod for skuespillerudtrykket hos os som ”elever”, og derfor bliver det et rigt og dejligt samarbejde. Det er som skuespiller ”guld” at få, at have - sådan en lærer/vejleder.
Adam Brix får hermed mine allerbedste anbefalinger.